Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Buisisolatie

Wil je op een makkelijke en budgetvriendelijke manier extra besparen op je maandelijkse energierekening? Breng dan buisisolatie aan rond de waterleidingen van je cv-installatie en sanitaire voorzieningen. Wat zijn de voordelen van leidingisolatie en hoeveel kost het? Hoe gaat de plaatsing in zijn werk en met welke factoren moet je rekening houden? Ontdek het hier!

Ga snel naar:
Prijs buisisolatie
Hoe leidingisolatie plaatsen?
Mogelijke alternatieven
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor buisisolatie?

Met buisisolatie beperk je het warmteverlies in de leidingen van je cv-ketel en sanitair. Ook voorkom je tikkende buizen en de vorming van condensatie. Die leidingisolatie is vooral belangrijk in onverwarmde ruimtes als je kruipkelder, zolder, garage, … Buisisolatie bestaat doorgaans uit PE-schuim (polyethyleen).

Wil je buisisolatie kopen? Je vindt een breed aanbod aan leidingisolatie in onze webshop. Wil je nog meer besparen op je energiekosten? Schakel dan zeker een isolatiespecialist in om de isolatie van je woning te inspecteren. Ontvang gratis advies op maat van een isolatiespecialist in je buurt!

buisisolatie

 

Prijs buisisolatie

Buisisolatie kan je kopen voor € 2,50 à 5 per lopende meter (incl. btw). Hierbij gaat het dan om polyethyleen of elastomeer schuim, exclusief isolatietape en overige benodigde materialen. Laat je je leidingsisolatie plaatsen door een vakman? Dan mag je rekenen op € 15 à 30 per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing). In het geval van leidingisolatie kan je dus beter zelf de mouwen opstropen. Een vakman is dan weer een betere keuze voor grotere isolatieprojecten.

Wil je isolatiemateriaal voor buizen kopen? Je vindt een compleet overzicht van materialen in de online webshop. Laat je het liever over aan een vakman? Vraag dan vrijblijvend voorstellen aan bij vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Hoe leidingisolatie plaatsen?

Hoe bevestig je buisisolatie rond de leidingen van je verwarmingsinstallatie en je sanitair? De belangrijkste stappen op een rijtje:

 1. Materialen verzamelen

  Er bestaan 2 types buisisolatie: isolatieschuim met sluiting of zonder sluiting. Het type met sluiting is makkelijker te plaatsen. Daarentegen is de variant zonder sluiting wat goedkoper, maar moet je erop letten dat alle naden goed zijn afgedicht met isolatietape. Zorg ten slotte voor passende hoekstukjes of eventueel T-stukken.

 2. Hoeveelheid buisisolatie berekenen

  Meet hoeveel meter aan buizen je moet isoleren met het PE-schuim. In de meeste huizen is zo’n 10 à 20 meter aan buisisolatie nodig. Let ook op de dikte van de buizen voor passend isolatiemateriaal. Gangbare diktes zijn bijvoorbeeld 22 mm, 28 mm, 50 mm, 110 mm, … Schat ruim in en hou er rekening mee dat je wat meer nodig hebt voor buizen met bochten.

 3. Buisisolatie bevestigen

  Buisisolatie schuif je makkelijk om je leidingen heen. Eenmaal geplaatst sluit je het materiaal af met buisisolatie tape of door de eventuele plakranden aan elkaar te bevestigen.

 

Buisisolatie of andere isolatieprojecten?

Zelfklevende buisisolatie is an sich een goede investering, maar het zal ook geen wereld van verschil maken op je energierekening. Wil je méér besparen? Dan zijn andere vormen van woningisolatie beter geschikt. Ook kom je zo mogelijk in aanmerking voor verschillende subsidies en financiële voordelen. De meest rendabele isolatieprojecten voor je woning op een rij:

 

1. Spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie beperk je warmteverlies in je huis aanzienlijk. Is de spouw tussen je binnen- en buitenmuur breed genoeg (5 cm) en niet vervuild? Dan is het zeker aangeraden om deze te laten na-isoleren. Een vakman spuit dan doorgaans PUR-schuim, EPS-parels of glaswol in de spouw via boorgaten in de gevelvoegen. Dit is 1 van de meest efficiënte isolatiemethoden voor een relatief lage prijs.

Richtprijs: € 15 à 30 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

2. Dakisolatie

Warmte stijgt op en daarom is dakisolatie ook een doeltreffende methode om energie te besparen. Hellende en platte daken zijn langs binnen en langs buiten te isoleren. Langs buiten is in beide gevallen duurder, maar bespaart wel wat woonruimte. Ook is het een goed idee als je een dakrenovatie op de planning hebt staan. Veelgebruikte materialen zijn kunststof isolatieplaten, glas- of rotswol, …

Richtprijs: € 20 à 100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

3. Vloerisolatie

Vloerisolatie is op verschillende manieren toe te passen. Zo kan je je benedenvloer isoleren via de kruipruimte of via de bovenzijde van de vloer. Doorgaans is het plafond van de kruipruimte isoleren de beste optie, aangezien je zo geen problemen krijgt met de opbouwhoogte van je vloer. Is de kruipruimte echter niet toegankelijk? Dan is bodemisolatie ook nog een optie.

Richtprijs: € 15 à 50 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang  vrijblijvend offertes.

 

Huis isoleren = offertes vergelijken!

Wil je jouw huis isoleren en zo flink besparen op je maandelijkse energierekening? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Zo profiteer je niet alleen van gericht advies, maar ook van prijzen op maat en een juiste uitvoering. Start je aanvraag via onderstaand offerteformulier:

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten