Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Polyesterwol isolatie: eigenschappen en voordelen

Polyesterwol isolatie heeft een groot plaatsingscomfort en veroorzaakt geen gezondheidsrisico’s. Dit isolatiemateriaal biedt een goede thermische en akoestische isolatie en is niet toxisch, irriteert niet en is niet allergeen. In dit artikel kom je meer te weten over isoleren met polyesterwol.

 

Eigenschappen polyesterwol

Polyesterwol combineert de voordelen van klassieke minerale isolatiematerialen met die van ecologische isolatiematerialen, maar brengt geen van hun nadelen met zich mee. Daarom leent dit materiaal zich perfect voor renovaties of nieuwbouw.

Home-Iso is een bekende soort polyesterwol. Het is een doeltreffend, duurzaam en stabiel product en garandeert een hoogwaardige thermische isolatie en een uitstekende geluidsisolatie. Dit isolatiemateriaal van polyesterwatten veroorzaakt geen gezondheidsrisico’s, zorgt ervoor dat je kan besparen op energie voor je verwarming en vermindert de ecologische voetafdruk.

Wil je isolatiewerken laten uitvoeren door een vakman? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij isolatiespecialisten. Klik hier voor meer info.

 

 

Voordelen van polyesterwol isolatie

In tegenstelling tot klassieke isolatiematerialen bevat een polyesterwol zoals Home-Iso geen additieven of chemische bindmiddelen: de polyestervezels worden thermisch gelast op 170 °C. Het isolatiemateriaal geeft geen enkele geur, vluchtige stoffen of inadembare deeltjes vrij. Zo zijn er geen gezondheidsrisico’s, zowel tijdens de plaatsing als tijdens de verdere levensduur. Deze polyesterwol is dus absoluut niet giftig en beschermt de bewoner van het huis optimaal.

 

polyester wol isolatie

 

Home Iso polyesterwol is verder volledig hypoallergeen. Het voelt zacht aan en is niet irriterend voor de ogen of de huid waardoor het geplaatst kan worden zonder bijzondere beschermende kledij. Het gaat hier dus om een onschadelijk en hygiënisch isolatiemateriaal.

Bovendien is deze polyesterwol bestand tegen verrotting. Het isolatiemateriaal is waterafstotend, waardoor er geen risico is op rot. Het is tevens schimmelvrij en trekt geen insecten of parasieten aan omdat het geen enkele voedingsbron bevat.

Deze polyesterwol presteert ook goed op vlak van brandveiligheid. Zo ontwikkelt het praktisch geen rook of giftige gassen in geval van brand en veroorzaakt het geen vlamoverslag.

Als isolatiemateriaal dat duurzaam is en respect heeft voor de planten- en dierenwereld, biedt Home-Iso de mogelijkheid om nog een stap verder te gaan in isolatieprojecten. Zo bevat het product tot 80% vezels van gerecycleerde plastic flessen, waardoor het zelf ook 100% recycleerbaar is. Op deze manier verenigt Home-Iso doeltreffendheid, vermindering van energieverbruik en respect voor het milieu.

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van isolatiewerken? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in isolatie actief in je buurt.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Polyesterwol plaatsen

Dit revolutionair isolatiemateriaal is verkrijgbaar in de vorm van samengedrukte rollen van verschillende diktes (gaande van 60 mm tot 180 mm). Nadat je de verpakking verwijderd hebt, nemen de polyesterwatten automatisch hun oorspronkelijke dikte aan.

In tegenstelling tot vele isolatiematerialen van minerale en biologische oorsprong verzakt Home-Iso niet naarmate de tijd vordert. Het is samendrukbaar, flexibel en kan niet met de hand worden afgescheurd. Toch is het soepel en niet afgevlakt, waardoor het zich heel gemakkelijk aanpast aan elk type oppervlak.

Deze polyesterwol kan samengedrukt of versneden worden om de ruimte tussen dakbalken, de vorm van stopcontacten, kabels en slangen te volgen. Je plaatst het product door het eenvoudigweg strak te trekken en te bevestigen. Ja kan het gebruiken om onbewoonbare of bewoonbare zolders, vloeren, verlaagde plafonds, constructiewanden of binnenmuren te isoleren.

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten