Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatiebedrijven

Beslist om je woning te laten isoleren? Een volgende stap is het zoeken naar een geschikte isolatie aannemer om de werken uit te voeren. Dat doe je best door verschillende isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken. Maar hoe vergelijk je het best en waarop moet je letten? Wij helpen je op weg.

Snel naar: prijsbelang isolatiebedrijven vergelijkenoverzicht isolatiebedrijvenoffertes ontvangen

 

Hoe isolatiebedrijven vergelijken?

Bij je zoektocht naar een isolatie aannemer is het belangrijk om verschillende isolatiebedrijven te vergelijken. Hou daarbij niet alleen rekening met de voorgestelde prijzen, maar ook met de technische aspecten zoals het voorgestelde isolatiemateriaal en de isolatiemethode. Vergelijk de isolatieplaatsers die je contacteert zeker volgens volgende aspecten:

 

 1. Volgens het voorgestelde isolatiemateriaal

  Isolatie bestaat in verschillende uitvoeringen (isolatiedekens, isolatieplaten en inblaas- en spuitisolatie) en materialen (glaswol, steenwol, PUR, PIR, EPS, …). Welk soort isolatie best gebruikt wordt, is afhankelijk van het uit te voeren isolatiewerk. Vergelijk daarom of de verschillende isolatiebedrijven die je contacteert hetzelfde voorstel doen en waarom? Hou er verder rekening mee dat het gekozen isolatiemateriaal en de plaatsingswijze ook een invloed hebben op de kostprijs.

 2. Volgens de details van de plaatsing

  Goed isoleren zit hem in de details. Om een optimaal resultaat te bekomen, is luchtdicht isoleren bijvoorbeeld van groot belang. Dat betekent dat geïsoleerd wordt zonder luchtlekken en waarbij alle kieren en naden goed afgedicht zijn. Het is bij de vergelijking van isolatieplaatsers belangrijk om oog te hebben voor zulke details. Vraag ernaar bij de isolatiespecialisten en vergelijk de verschillende voorstellen.

 3. Volgens de voorgestelde prijs

  De prijs is misschien wel de belangrijkste vergelijkingsfactor. Natuurlijk moet je opletten dat je daarbij geen appelen met peren vergelijkt. Controleer daarom goed wat in de prijs verwerkt zit en vraag na welke zaken mogelijks extra aangerekend worden. Vergelijk voorstellen van verschillende professionele isolatieplaatsers via de offerteservice.

 

Prijzen van een isolatiebedrijf

Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het handig om een beeld te hebben van de gangbare prijzen. Daarom geven we je hieronder een overzicht van de gemiddelde kostprijs per type isolatiewerk.

Type isolatiewerkGemiddelde prijs per m²
(incl. btw en excl. plaatsing)
Dak- en zoldervloerisolatieDakisolatie langs binnen€ 20 à 50
Dakisolatie langs buiten€ 40 à 100
Zoldervloerisolatie€ 20 à 40
Vloer- en plafondisolatieVloerisolatie€ 20 à 35
Plafondisolatie€ 30 à 50
Muur- en gevelisolatieBuitenmuurisolatie€ 40 à 60
Binnenmuurisolatie€ 40 à 50
Spouwmuurisolatie€ 15 à 30
Kelderisolatie€ 20 à 40

Let op! hou er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vakman, de moeilijkheidsgraad van de werken, het gekozen isolatiemateriaal, de grootte van het te isoleren oppervlak, … Ben je benieuwd naar een exacte prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende aannemers in isolatie via de offerteservice.

 

 

Conclusie: vergelijken loont!

Verschillende isolatiebedrijven vergelijken loont, maar overdrijf niet. Als je té veel offertes wil vergelijken bestaat het risico dat je het overzicht verliest en geen grondige vergelijking kan maken. Het is beter om bijvoorbeeld slechts 3 offertes te aan te vragen en diepgaand te vergelijken.

Eens je de offertes ontvangen hebt, moet je ervoor zorgen dat je geen appelen met peren vergelijkt. Ga daarom goed na wat in de totaalprijs verwerkt zit en wat niet, met welke materialen gewerkt wordt, … Vraag eventueel ook naar referenties of foto’s van eerdere realisaties om een beter beeld te krijgen. Wil je graag in contact komen met gespecialiseerde isolatiebedrijven actief in jouw regio? Via onze offerteservice kan je vrijblijvend maximaal 3 offerte voorstellen ontvangen op maat van jouw wensen.

 

Tip: kies voor gecertificeerde isolatiebedrijven

Als je isolatiewerken laat uitvoeren kies je best voor een gecertificeerd isolatiebedrijf. Zo verzeker je jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi en kwalitatief resultaat op lange termijn. Dat je de isolatiewerken laat uitvoeren door een aannemer is soms zelfs een vereiste om aanspraak te kunnen maken op premies. Ontvang offertes van gecertificeerde isolatieplaatsers actief in jouw regio via de offerteservice.

 

Overzicht isolatie aannemers

Op zoek naar een isolatiebedrijf in jouw buurt? Vind een overzicht van erkende aannemers in isolatie via onderstaande lijst.

 

isolatiebedrijven

 

Extra tips om isolatie aannemers te vergelijken

Nog enkele extra tips die je kunnen helpen in je vergelijking van isolatiebedrijven:

 

1. Hou rekening met de voorbereidende werken

Ga bij je vergelijking na welke voorbereidende werken uitgevoerd moeten worden. Denk maar aan het verwijderen van de oude dak-, vloer- of gevelbekleding, het verwijderen van de oude binnenafwerking van het dak, het verwijderen van oude isolatie, het gieten van de betonplaat bij nieuwe vloeren, het toegankelijk maken van de ruimte, …  Informeer je daarbij goed over de werken die de isolatie aannemer uitvoert en waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Tip: zorg voor een goede planning zodat het voorbereidend werk tijdig uitgevoerd is en alles mooi op elkaar volgt.

 

2. Denk aan de afwerking na de isolatiewerken

De werken stoppen niet na het plaatsen van de isolatie. Meestal moet de isolatielaag ook nog afgewerkt worden met een nieuwe dak-, gevel-, vloer- of plafondbekleding. Dat zijn werken die een isolatiebedrijf doorgaans niet zelf uitvoert en waarvoor je dus een andere vakman moet inschakelen.

Informeer je bij jouw vergelijking goed over de afwerking die het isolatiebedrijf voorziet. Zo kan je de volgende vakman goed informeren over de stand van zaken en wat hij precies mag verwachten als hij van start gaat. Net zoals we ook zeiden bij de voorbereidende werken, is het ook hier belangrijk om de verschillende werken goed op elkaar af te stemmen zodat alles mooi op elkaar kan volgen.

 

3. Wees specifiek bij je offerteaanvraag

Probeer de gevraagde gegevens bij je offerte aanvraag zo goed mogelijk in te vullen. Hoe duidelijker je aangeeft welke isolatiewerken moeten gebeuren, hoe exacter de prijsofferte zal zijn die je ontvangt en hoe beter je kan vergelijken.

 

4. Vergelijk de geschikte isolatiematerialen voor jouw isolatieproject

Isolatie bestaat in verschillende uitvoeringen en materialen. Welk type best gebruikt wordt, is vooral afhankelijk van het soort isolatiewerk. Een overzicht van de meest gebruikte types isolatie per project:

 

 • Dak- en zolderisolatie

  Dakisolatie langs binnen: isolatieplaten (EPS, PIR, PUR, XPS) – spuitisolatie (PUR) – isolatiedekens (glaswol, rotswol) – blaasisolatie (glaswol)

  Dakisolatie langs buiten: isolatieplaten (EPS, PIR, PUR, XPS)

  Zoldervloerisolatie: spuitisolatie (PUR) – isolatieplaten (EPS, PIR, PUR, XPS) – isolatiedekens (glaswol, rotswol) – blaasisolatie (glaswol)

 

 • Vloer- en plafondisolatie

  Vloerisolatieisolatieplaten (EPS, PIR, PUR, XPS) – spuitisolatie (PUR) – isolatiechape

  Plafondisolatie: isolatieplaten (EPS, PIR, PUR, XPS) – isolatiedekens (glaswol, rotswol) – spuitisolatie (PUR) – blaasisolatie (cellulose vlokken)

 

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten