Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Deuren isoleren

Niet alleen langs oude ramen, maar ook langs deuren kan veel warmte in je woning verloren gaan. En dan is er ook nog de mogelijke geluidshinder door slecht geïsoleerde deuren. Vooral bij oude buitendeuren knelt dat schoentje. Grondig je deuren isoleren is dan ook een erg rendabele investering. In dit artikel ontdek je alles over de mogelijkheden en de gemiddelde kosten.

Ga snel naar:
Hoe je deuren isoleren?
Prijs deuren isoleren
Enkele aandachtspunten
Herstellen of nieuwe deur?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom is je deuren isoleren zo belangrijk?

Het is eigenlijk een open deur intrappen, maar je buitenschrijnwerk bepaalt in grote mate je energiefactuur en je wooncomfort. Heb je bv. een slecht isolerende voordeur of zijn er grote kieren onderaan je buitendeuren? Dan kan je dankzij een optimale isolatie van je deuren rekenen op…

 • Minder energiekosten: vooral een buitendeur isoleren is belangrijk om warmteverlies te vermijden. Net als bij je ramen hou je de warmte beter binnen, waardoor je stookkosten dalen. Zeker in tijden van sterk schommelende energieprijzen is dat geen overbodige luxe.
 • Hoger wooncomfort: dankzij goed geïsoleerde deuren dalen niet alleen je energiekosten, maar stijgt ook je wooncomfort. In de winter blijft het langer warm in je woning en in de zomer langer koel. Bovendien ben je ook definitief van dat vervelende tochtgevoel af.
 • Geen geluidshinder: niet alleen de thermische isolatie, maar ook de geluidsisolatie van een deur is belangrijk. Wil je die storende omgevingsgeluiden tot een minimum beperken? Dan moet je naast je ramen zeker ook je deuren isoleren.
 • Nieuw uitzicht voor je woning: laat je je buitendeuren isoleren door je buitenschrijnwerk te vervangen? Dan kan je op die manier ook de uitstraling van je woning vernieuwen. Je kan kiezen uit een brede waaier aan materialen, kleuren, afwerkingen, …
 • Grotere inbraakveiligheid: kies je voor een nieuwe, isolerende buitendeur? Of laat je isolatieglas in je deuren plaatsen? Dan investeer je tegelijkertijd ook in de inbraakveiligheid van je woning. Hoogrendementglas is namelijk veel steviger dan standaard dubbel glas en nieuwe deuren zijn uitgerust met een hoogwaardige meerpuntssluiting, een duurzaam deurblad, …

Wil je een nieuwe, optimaal isolerende deur laten plaatsen? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden en gemiddelde kosten bij meerdere plaatsers in je buurt. Start je aanvraag hier!

deuren isoleren

 

Hoe je deuren isoleren?

Je deuren isoleren kan op verschillende manieren. Er bestaan een aantal budgetvriendelijke en eenvoudige methodes, maar de meest efficiënte en duurzame oplossing is en blijft het plaatsen van nieuwe, isolerende deuren. Een kort overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Nieuwe, isolerende deur plaatsen

De beste garantie op een optimale isolatie van je deur? Dat is nog altijd het vervangen van je oude binnen- en/of buitendeuren door nieuwe isolerende deuren. Nieuwe deuren zijn voorzien van thermische onderbrekingen om koudebruggen te vermijden, bevatten een isolatielaag tussen beide deurbladen, hebben een deurveger met een borsteltje onderaan, … Bovendien kan je kiezen uit tal van uitvoeringen qua materiaal, kleur, afwerking, … Zo vind je altijd deuren die perfect bij je woning en persoonlijke smaak passen.

Richtprijs nieuwe buitendeur: € 1.400 à 5.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.
Richtprijs nieuwe binnendeur: € 800 à 3.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

2. Isolatieglas plaatsen in je deuren

Bevatten je deuren nog enkel glas of standaard dubbel glas? Dan kan je ook die deuren isoleren door die beglazing te vervangen door nieuw isolatieglas. De isolatiewaarde van hoogrendementsglas ligt maar liefst tot 3 keer hoger dan bij standaard dubbel glas. Let op: isoleren je deurprofielen niet goed meer? Dan laat je beter je volledige deuren vervangen in plaats van enkel die beglazing.

Richtprijs isolatieglas: € 110 à 140 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

3. Tochtstrips, deurveger, … aanbrengen

Is je budget beperkter? Dan kan je ook zelf je buiten- en binnendeur isoleren met zelfklevende tochtstrips. Je brengt zulke flexibele strips eenvoudig aan op de kieren tussen de deur en deurlijst. Gaat het om een grote kier onderaan je deur(en)? Dan bestaan er ook isolerende deurvegers met een borsteltje onderaan. Zo sluit je deur perfect aan op je vloer.

Richtprijs tochtstrips: € 10 à 30, afh. van het type en de lengte (incl. btw)

 

4. Deuren opnieuw afkitten

Als laatste stap bij het plaatsen van een buitendeur dicht een vakman de naden tussen je gevel en je deur met een laag silicone. Na verloop van tijd kan dat kitmiddel echter beginnen te slijten. In dat geval kan er lucht je woning binnenkomen langs die kieren. Gelukkig is het relatief eenvoudig om zelf je deuren opnieuw af te kitten met een kitpistool en een afdichtingskit op maat.

Richtprijs afdichtingskit: gemiddeld € 10 voor 300 ml (incl. btw)

 

Hoe isoleer ik mijn deuren het best?

Dat hangt vooral van jouw situatie en je budget af. Gaat het slechts om een kleine kier en is je deur nog in een goede staat? Dan zijn een tochtstrip, deurveger, kitmiddel op maat, … een budgetvriendelijke oplossing om je deuren te isoleren. Wil je echter zeker zijn van een optimale thermische én geluidsisolatie van je deur? Dan is een nieuwe, isolerende deur duidelijk de meest duurzame en efficiënte oplossing. Zo zit je weer goed voor jaren!

Gratis advies op maat ontvangen? Via onze offerteservice kom je vrijblijvend in contact met meerdere ramen- en deurspecialisten actief in je buurt.

 

Prijs deuren isoleren

Tochtstrips, siliconekits, … kan je zelf kopen in een doe-het-zelfzaak. Maar hoeveel betaal je gemiddeld voor nieuwe, isolerende deuren? Die kosten hangen vooral af van het type deur, het gekozen materiaal, de afwerking, … Een overzicht van de richtprijzen:

Type deurMateriaalPrijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Standaard buitendeurPVC€ 1.400 à 2.000
Hout€ 1.500 à 2.200
Aluminium€ 1.700 à 2.500
Staal€ 2.000 à 5.000
Standaard binnendeurPVC€ 800 à 1.000
Hout€ 900 à 1.100
Aluminium€ 1.100 à 1.300
Staal€ 2.500 à 3.500

Een exacte prijs voor jouw isolerende deur? Vraag dan zeker prijsvoorstellen op maat aan bij meerdere schrijnwerkers actief in je buurt. Zo kan je hun adviezen, uitvoeringen, … en natuurlijk de kosten zelf gericht naast elkaar leggen. Start je aanvraag hier!

 

voordeur isoleren

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil je je buitendeur isoleren tegen kou? Zoek je naar de best isolerende voordeur? Als je de isolatiewaarde van je deuren wil verhogen, hou je best rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Binnen- of buitendeur: wil je efficiënt besparen op je energiefactuur? Dan is vooral een nieuwe, isolerende voordeur of een andere buitendeur belangrijk. Een isolerende binnendeur is dan weer aangewezen qua geluidsisolatie en om een tochtgevoel te vermijden. Om kosten uit te sparen, kan je bij binnendeuren ook sneller werken met een kleine herstelling in plaats van met een nieuwe deur.
 • Gekozen materialen: houten deuren halen de beste isolatiewaarden, zowel qua thermische isolatie als geluidsisolatie. Combineer je een houten buitendeur met isolatieglas? Dan ben je dus zeker van de meest optimale isolatie. Let wel: ook de isolatiewaarden van andere materialen als PVC en aluminium zijn steeds beter. Het komt er dus vooral op aan om grondig isolatiewaarden te vergelijken.
 • Beglazing in je deuren: wil je alleen het glas in je buitendeur vervangen door isolatieglas? Dat is enkel aangeraden als je deur nog voldoende isoleert. In het andere geval kies je beter voor een volledig nieuwe deur. Een vakman werkt sowieso met kwalitatief hoogrendementsglas voor nieuwe deuren.
 • Luchtdichte plaatsing: bij de plaatsing van nieuwe buitendeuren is vooral een luchtdichte afwerking essentieel. Daarom laat je zo’n klus best over aan een ervaren schrijnwerker. Hij zorgt voor een naadloze isolatieschil tussen je gevel en je deur met PUR-schuim, een siliconekit op maat, …
 • Premies & financiële voordelen: voor het vervangen van je buitendeuren kom je in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie. Op voorwaarde dat je woning minstens 15 jaar oud is en je samenwerkt met een erkende aannemer. Als je woning minstens 10 jaar oud is, geniet je sowieso ook van het verlaagde btw-tarief van 6% op alle materiaal- en arbeidskosten. Voor meer informatie over deze financiële voordelen kan je terecht bij een ramen- en deurenspecialist actief in je buurt!

 

Deuren herstellen of nieuwe isolerende deuren?

Je kan je deuren isoleren met een kleine herstelling, maar ook door nieuwe, optimaal isolerende deuren te plaatsen. Wat is nu de beste keuze in welke situatie? Een korte blik op beide opties:

 

1. Deuren isoleren met een kleine herstelling

Is je budget beperkt, maar wil je toch warmteverlies via je deuren vermijden? Dan kan je zelf aan de slag gaan met tochtstrips, een deurveger, een siliconekit, … Dergelijke producten kan je eenvoudig online bestellen of kopen bij een doe-het-zelfzaak. Let op: zijn je deuren niet langer in goede staat? Dan zijn zulke kleine herstellingen niet meer dan lapmiddeltjes.

Een goede keuze als… je deur nog in goede staat is, het slechts om kleine beschadigingen gaat, je eenvoudig kieren en naden kan wegwerken, …

 

2. Nieuwe, isolerende deuren plaatsen

Zeker bij buitendeuren is een nieuwe deur plaatsen de meest doeltreffende en duurzame isolatiemethode. Zo ben je 100% zeker van een sluitende isolatieschil en dus een maximum aan woon- en warmtecomfort. Wil je ook een optimale geluidsisolatie met je deuren in je woning? Dan zijn ook isolerende binnendeuren zeker het overwegen waard.

Een goede keuze als… het om oude deuren in slechte staat gaat, je het uitzicht van je woning wil verfraaien, je de waarde van je woning wil verhogen, je wil zorgen voor een langere levensduur van je deur(en), …

 

TIP: vraag advies op maat aan een vakman in je buurt!

Wil je je oude voordeur isoleren? Of een isolerende binnendeur plaatsen? Vraag dan zeker eerst advies op maat aan een schrijnwerker actief in je buurt. Die kan de staat van je deuren goed inschatten en een oplossing op maat voorstellen. Door de voorstellen van meerdere vakmannen te vergelijken, kan je bovendien ook kosten uitsparen.

Vrijblijvend voorstellen vergelijken? We brengen je gratis in contact met meerdere schrijnwerkers in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele plaatsers