Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tuinhuis isoleren

Het is niet altijd een vereiste, maar je tuinhuis isoleren is in veel gevallen een goed idee. Zeker als je dit bijgebouw gebruikt als ontspanningsruimte, maar ook om de opgeborgen spullen te beschermen tegen vocht en roest. Alles over de mogelijkheden, geschikte isolatiematerialen, methodes en prijzen om je tuinhuis te isoleren lees je in dit artikel.

Ga snel naar:
Wanden tuinhuis isoleren
Vloer tuinhuis isoleren
Dak tuinhuis isoleren
Zelf isoleren of professional?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Moet ik mijn tuinhuis isoleren of niet?

Het is zeker nuttig om isolatie voor je tuinhuis of schuurtje te voorzien. Vooral als je er dingen in opbergt die kunnen roesten als de luchtvochtigheid te hoog is, zoals tuingereedschap of fietsen. Als je het tuinhuis als hobbykamer of gastenverblijf gebruikt, is isolatie een echte must. We zetten enkele voordelen op een rijtje:

 • Thermische isolatie: als je je tuinhuis gebruikt om in te klussen of te ontspannen, geniet je liefst van een aangename temperatuur. Met isolatie zal je uiteraard minder snel last hebben van de kou.
 • Geluidsisolatie: gebruik je je tuinhuis als klus- of repetitieruimte? Dan hebben jij en de buren er baat bij om isolatie te voorzien in je tuinhuis. Op die manier kan je geluidsoverlast vermijden.
 • Bescherming tegen vocht: door isolatie zullen er minder snel vochtproblemen en schimmels ontstaan. Bovendien zijn de spullen die je er opslaat zo ook beter beschermd tegen roest.
 • Langere levensduur: isolatie maakt je tuinhuis steviger en daardoor zal het veel langer meegaan dan wanneer je beslist om niet te isoleren. Het is ook beter bestand tegen extreem weer.

Wil jij graag je tuinhuis isoleren? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van meerdere isolatiespecialisten in jouw buurt via onze offerteservice.

tuinhuis isoleren

 

Wanden tuinhuis isoleren

Het is absoluut aangeraden om de wanden van je tuinhuis te isoleren vanwege de grote oppervlakte. Je kan zowel isoleren langs de binnenkant als langs de buitenkant. Hieronder vind je meer informatie over hoe je best de wanden van je tuinhuis isoleert, de prijs en de mogelijke isolatiematerialen:

 • Methode: kies je ervoor om langs de binnenkant te isoleren met isolatieplaten of minerale wol? Dan bevestig je aan de binnenkant van de wand eerst een dampdoorlatende folie. Daarna plaats je houten latten met daartussen het isolatiemateriaal. Vervolgens bevestig je tegen de wandisolatie een dampremmende folie en als laatste werk je af met een binnenwand.
 • Prijs: laat je de isolatiewerken uitvoeren door een professional? Dan mag je rekenen op een bedrag van gemiddeld € 30 à 50 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Voer je de klus zelf uit? Dan betaal je uiteraard enkel de materiaalkost. Die kan variëren van € 7 tot € 30 (incl. btw), afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat je gekozen hebt.
 • Mogelijke isolatiematerialen: EPS-platen (piepschuim), glaswol, steenwol, PUR-platen, PIR-platen, …


TIP
: wil jij graag de wanden van je tuinhuis laten isoleren? Ontvang dan volledig vrijblijvend en kosteloos offertes van verschillende experts actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

tuinhuis isoleren professional

 

Vloer tuinhuis isoleren

Om te voorkomen dat vocht en kou omhoog trekken, is het verstandig om ook de vloer van je tuinhuis te isoleren. Dat doe je doorgaans van bovenaf, omdat er meestal geen kruipruimte is voorzien. Hieronder lees je meer over hoe je het isoleren van je vloer best aanpakt, de prijs en mogelijke isolatiematerialen:

 • Methode: idealiter isoleer je de vloer voor je het tuinhuis plaatst. Maar ook als je dit niet deed, zijn er nog manieren. Om je vloer met platen te isoleren, leg je eerst dampdoorlatende folie op de vloer en bevestig je er daarna houten latten op. Snij vervolgens het isolatiemateriaal op maat en leg het tussen de latten. Plaats daarbovenop de vloerbedekking en werk af met vloerplinten.
 • Prijs: als je een professional inschakelt, reken je best op € 25 à 35 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ga je toch zelf aan de slag met het isoleren van je tuinhuisvloer? Dan betaal je afhankelijk van het gekozen materiaal doorgaans € 15 à 45 (incl. btw).
 • Mogelijke isolatiematerialen: PUR-isolatieplaten, PIR-isolatieplaten, resolschuim, …

 

TIP: ben jij op zoek naar een ervaren professional om de vloer van je tuinhuis te isoleren? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere isolatiespecialisten in jouw buurt.

 

Dak tuinhuis isoleren

Je dak kan je isoleren langs de binnenkant of de buitenkant. Is je dakbedekking aan vernieuwing toe? Dan isoleer je best langs de buitenkant. Anders is langs de binnenkant isoleren de meest aangewezen methode. We zetten even de beste werkwijze, de prijzen en mogelijke isolatiematerialen op een rijtje:

 • Methode: isoleer je het dak van je tuinhuis langs de binnenkant? Dan plaats je eerst een houten of metalen raamwerk. Daartussen bevestig je isolatiemateriaal als minerale wol of PIR-isolatieplaten en een dampscherm om te voorkomen dat vochtige of warme lucht condenseert. De isolatie bedek je met gipsplaten of panelen uit hout of kunststof.
 • Prijs: laat je het isoleren van het dak van je tuinhuis over aan een specialist? Dan betaal je doorgaans ongeveer € 15 à 75 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Begin je zelf aan de klus? Dan kan je op een materiaalkost van € 7 à 30 (incl. btw) rekenen. Het type isolatiemateriaal dat je kiest, heeft uiteraard een invloed op die prijs.
 • Mogelijke isolatiematerialen: glaswol, steenwol, PIR-isolatieplaten, …

 

TIP: je tuinhuis isoleren laat je beter over aan een expert. Ben je nog op zoek naar zo’n isolatiespecialist? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes op maat voor tuinhuis isoleren.

 

Zelf tuinhuis isoleren of professional inschakelen?

Het is steeds aangeraden om een isolatiespecialist in te schakelen om zeker te zijn dat de werken correct zijn uitgevoerd. Twijfel je toch om je tuinhuis zelf te isoleren? We wegen kort de 2 opties tegen elkaar af:

 

1. Zelf tuinhuis isoleren

Zelf je tuinhuis isoleren is mogelijk als je een ervaren doe-het-zelver bent. Op die manier spaar je arbeidskosten uit, maar je moet natuurlijk wel zelf je materiaal aankopen. Het risico op fouten is ook groter dan wanneer je een professional inschakelt. Doorgaans wegen de nadelen van zelf je tuinhuis isoleren zwaarder door dan de voordelen en is het dus aangewezen om de klus te laten uitvoeren door een expert.

 

2. Isolatiespecialist inschakelen

Een isolatiespecialist inschakelen, komt misschien op het einde van de rit ietsje duurder uit, maar je krijgt er heel wat garanties en voordelen voor in de plaats. Zo geniet je van:

 • Isolatiewerken combineren: als je een isolatiespecialist inschakelt, kan je gemakkelijk verschillende isolatiewerken in huis met elkaar combineren. Zo kan je de kans grijpen om tegelijkertijd je tuinhuis, je dak, je vloer of zolder te isoleren.
 • Advies op maat: hoe weet je welk type isolatiemateriaal geschikt is voor jouw tuinhuis? Hoe bereid je de werken best voor? Welke afwerking wil je graag? Een expert kan jouw specifieke situatie analyseren en op basis daarvan advies geven.
 • Snelle en correcte uitvoering: een professional kent voor elke mogelijke situatie de passende isolatietechniek. Bovendien werkt die door ervaring vlot en efficiënt. Zo zal het aantal werkuren best wel meevallen en spaar je zelf heel wat tijd en moeite uit.
 • Hoogwaardige materialen: een isolatiespecialist werkt doorgaans met kwalitatievere materialen dan particulieren kunnen vinden in de doe-het-zelfzaak. Niet alleen qua isolatiematerialen, maar ook op vlak van gereedschap, dampschermen, kitmateriaal, … Op die manier bekom je een optimaal eindresultaat.

 

Laat je tuinhuis isoleren door een specialist!

Het is sterk aangeraden om je tuinhuis te laten isoleren door een specialist. Die luistert naar jouw vraag en gaat op basis daarvan op zoek naar het beste materiaal en de meest geschikte methode. De beste garantie op een correcte prijs is offertes met elkaar vergelijken. Zo kan je materiaal-, arbeids- en verplaatsingskosten naast elkaar leggen.

Op zoek naar een specialist voor het isoleren van je tuinhuis? Vul dan het aanvraagformulier hieronder in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes:

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten