Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gipsplaten met isolatie: toepassingen & prijs

Wil je je binnenmuren, plafond, dak, … vlot isoleren en tegelijk afwerken? Dan zijn gipsplaten met isolatie ideaal. Het gaat concreet om panelen die zijn samengesteld uit een gipsplaat waartegen een laag isolatie is bevestigd. Vanwege de hoge isolatiewaarde zijn vooral PIR gipsplaten populair, maar je kan gyproc ook combineren met andere isolatiematerialen. Alles over de toepassingen, plaatsing, prijs, … lees je hier!

Ga snel naar:
Toepassingen van gips met isolatie
Hoe gipsplaten met isolatie plaatsen?
Gipsplaten met isolatie: prijzen
Mogelijke valkuilen
Zelf plaatsen of met vakspecialist?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor gipsplaten met isolatie?

Wil je isolatiewerken langs binnen uitvoeren in je woning? Dan is het erg handig om te werken met gipsplaten met isolatie. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap: je wanden, plafond of dak zijn niet alleen optimaal geïsoleerd, maar tegelijk ook afgewerkt. Je moet enkel de isolatie met gyproc achteraf nog schilderen, pleisteren, behangen, … Met zulke PUR-, EPS- of PIR-gipsplaten geniet je van…

 • Thermische isolatie: wil je vooral je woning thermisch isoleren langs binnen om warmteverlies te vermijden? Dan ga je best voor PIR-platen met gips. Die halen een erg hoge isolatiewaarde, waardoor je doeltreffend isoleert met een relatief geringe dikte.
 • Geluidsisolatie: isoleer je je plafond of scheidings- of voorzetwanden? Dan is geluidsisolatie bijna minstens even belangrijk als thermische isolatie. Zo demp je niet alleen buitengeluiden, maar ook de geluidsoverdracht tussen de ruimtes in je woning. Daarvoor gebruikt een isolatiespecialist geluidsisolerend gipskarton, rots-of glaswol en eventueel zelfs speciale profielen.
 • Snelle plaatsing: kan je de isolatie met gipsplaten gewoon rechtstreeks verlijmen op de ondergrond? Dan gaat de plaatsing erg snel. Het isoleren en afwerken doe je namelijk in 1 keer. Zo spaar je veel arbeidskosten uit.
 • Verschillende uitvoeringen: je kan gipsplaten met isolatie verkrijgen in meerdere uitvoeringen. Zowel de dikte van de gipsplaat zelf als de dikte van de isolatielaag kunnen bv. verschillen. Daarnaast zijn er ook isolatieplaten met gips in meerdere materialen: PIR gipsplaat, EPS gipsplaat, rotswol gipsplaat, …

Wil je gipsplaten met isolatie plaatsen? Vraag dan zeker eerst advies aan een erkende isolatiespecialist in je buurt. Die bekijkt jouw project en stelt dan de meest aangewezen oplossing voor. Start je aanvraag hier!

gipsplaten met isolatie

 

Mogelijke toepassingen van gips met isolatie

Gipsplaten met isolatie zijn enkel bedoeld om je woning langs binnen te isoleren. Concreet kan je zulke panelen gebruiken voor de volgende isolatieprojecten:

 

1. Wanden isoleren

Is je spouwmuur niet geschikt om te isoleren en wil je je gevel niet renoveren? Dan kan je je binnenmuren ook isoleren met isolatieplaten met gips. Zo’n voorzetwand met gyproc is ook ideaal om onafgewerkte binnenmuren, bedrading, leidingen, … weg te werken. Wil je dan weer een ruimte anders indelen met een scheidingswand? Ook voor zo’n project kan een vakspecialist gips met isolatie gebruiken.

Je binnenmuren isoleren? Ontvang hier vrijblijvend offertes op maat!

 

2. Plafonds isoleren

Vooral voor de plafonds van tussenverdiepingen zijn gipsplaten met isolatie ideaal. Met zo’n verlaagd plafond ga je warmteverlies tegen, verbeter je de akoestiek in de ruimte, demp je doeltreffend lucht- en contactgeluiden van de bovenverdieping, … Een spanplafond met isolatie is ook een mogelijkheid, maar bij gyprocplaten met isolatie is er een kleiner risico op beschadiging en de materialen zijn goedkoper.

Je plafond isoleren? Ontvang hier vrijblijvend offertes op maat!

 

3. Hellende daken isoleren

Heb je geen dakrenovatie voor ogen? Dan is je hellend dak langs binnen isoleren de meest praktische, eenvoudige en goedkope methode. Een vakspecialist kan het isolatiemateriaal tussen de houten balken aanbrengen en dan afwerken met bv. kunststof panelen. Maar nog makkelijker is om gewoon gipsplaten met isolatie vast te schroeven op die draagstructuur. Zo is je dak in een oogwenk optimaal geïsoleerd.

Je hellend dak isoleren? Ontvang hier vrijblijvend offertes op maat!

 

TIP: laat je grondig adviseren door een isolatiespecialist!

Je woning langs binnen isoleren, is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het risico op koudebruggen (onderbrekingen in de isolatielaag) is bv. groter dan bij isolatiewerken langs buiten. Voor een optimaal eindresultaat laat je je daarom best adviseren door een ervaren isolatiespecialist. Die kiest de beste aanpak en voert die ook tot in de puntjes uit.

Op zoek naar een betrouwbare isolatiespecialist in je buurt? Die vind je snel, eenvoudig en kosteloos via onze offerteservice.

 

Hoe gipsplaten met isolatie plaatsen?

Er zijn 2 manieren om gipsplaten met isolatie te bevestigen. Een vakspecialist kan werken met metalen profielen of de gyprocplaten rechtstreeks verlijmen op de ondergrond. Welke plaatsingsmethode het meest geschikt is, hangt vooral af van de staat van die ondergrond. Een woordje uitleg bij beide werkwijzen!

 

OPTIE 1: gipsplaten met isolatie plaatsen met profielen

Zijn je binnenmuren of plafonds niet helemaal egaal of wil je bekabeling, leidingen, … wegwerken? Dan zal een isolatiespecialist doorgaans werken met een draagstructuur van metalen profielen. Tegen deze profielen bevestigt hij dan de gipsplaten met isolatie. Achteraf moet je dan enkel de gyprocplaten nog verder afwerken.

Richtprijs: 40 à 80 euro per m², incl. plaatsing en excl. btw en afwerking

 

OPTIE 2: gipsplaten met isolatie verlijmen

Gaat het wel om effen binnenwanden of een stevig plafond? Dan hoeft een vakspecialist niet noodzakelijk eerst een metalen draagstructuur aan te brengen. In de plaats kan hij gewoon de isolatieplaten met gips verlijmen op de ondergrond met speciaal kleefgips. Die methode gaat uiteraard nog sneller, waardoor je project ook goedkoper zal zijn.

Richtprijs: 30 à 70 euro per m², incl. plaatsing en excl. btw en afwerking

 

Gipsplaten met isolatie: prijzen

Hoeveel betaal je nu gemiddeld voor gipsplaten met isolatie? De prijs zal vooral afhangen van het type en de dikte van de panelen, de plaatsingsmethode, de moeilijkheidsgraad van de werken, … Gemiddeld kan je rekenen op de volgende richtprijzen:

 • Gipsplaten met isolatie met profielen: 40 à 80 euro per m², incl. plaatsing en excl. btw en afwerking
 • Gipsplaten met isolatie verlijmen: 30 à 70 euro per m², incl. plaatsing en excl. btw en afwerking

BELANGRIJK: de kosten voor je project kunnen ook verschillen van vakspecialist tot vakspecialist. Daarom vergelijk je best meerdere offertes qua kostenposten, gebruikte materialen, inbegrepen werkzaamheden, … Ontvang gratis advies en prijzen op maat van meerdere isolatiespecialisten!

 

isolatie met gipsplaat

 

Mogelijke valkuilen

Wil je zeker zijn dat je gipsplaten met isolatie optimaal presteren? Dan is een correcte plaatsing essentieel. Overweeg je om zelf aan de slag te gaan? Dan loop je best met een wijde boog om deze valkuilen heen:

 • Verkeerde isolatiemateriaal: voor een optimaal rendement is het essentieel om het juiste isolatiemateriaal te kiezen dat tegen de gyproc is bevestigd. Wil je bv. vooral thermisch isoleren? Dan zijn PIR gipsplaten ideaal. Is echter vooral een goede geluidsisolatie belangrijk (bv. bij een scheidingswand of plafond)? Dan ga je beter voor gipsplaten met rotswol of glaswol.
 • Onvoldoende dikte: bij langs binnen isoleren zoek je best een evenwicht tussen het ruimteverlies in je woning en de dikte van de isolatielaag. Wil je echter een bepaalde R-waarde bereiken met je gipsplaten met isolatie? Zorg er dan voor dat je panelen kiest met een voldoende dikke isolatielaag. Zo ben je zeker van een optimale thermische isolatie en dus ook van lagere stookkosten.
 • Geen dampscherm: bij bepaalde materialen als minerale wol heb je een dampscherm nodig tussen de isolatie en de gipsplaten. Anders kan vocht in je isolatiemateriaal dringen en condenseren. Zo gaat de isolerende werking op termijn verloren.
 • Luchtlekken: luchtdicht isoleren langs binnen vergt de nodige expertise. Tussen je muren en je ramen, je muren en je vloer, … kunnen namelijk onderbrekingen in de isolatielaag ontstaan. Door zulke koudebruggen stijgt ook het risico op vochtproblemen. Ga je zelf aan de slag? Let er dan goed op dat je met je isolatieplaten met gips geen luchtlekken krijgt.
 • Verkeerde profielen: wil je werken met metalen profielen voor je voorzet- of scheidingswand of verlaagd plafond? Dan bestaan er speciale geluidsisolerende profielen die je kan gebruiken. Die kosten iets meer, maar zorgen wel voor een optimale geluidsisolatie. Sta dus zeker even stil bij de keuze voor de meest aangewezen profielen in jouw situatie.

 

Zelf plaatsen of met vakspecialist?

Ben je een ervaren doe-het-zelver? Dan kan je eventueel zelf gipsplaten met isolatie kopen en plaatsen. Hou wel rekening met enkele mogelijke valkuilen tijdens het monteren. Om 100% zeker te zijn van een optimaal eindresultaat is en blijft het veiliger om een beroep te doen op de expertise van een isolatiespecialist. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

 • Advies op maat: zijn verlijmde gipsplaten met isolatie mogelijk of gebruik je beter een draagstructuur met metalen profielen? Welke isolatiedikte kies je best? En wat is het meest aangewezen isolatiemateriaal op je gyprocplaten? Een isolatiespecialist geeft je graag advies van a tot z.
 • Kwalitatieve materialen: een isolatiespecialist werkt enkel met hoogwaardige isolatieplaten met gips. Zo ben je zeker van een optimale isolatie op lange termijn. Maar daar blijft het niet bij… Ook het bevestigingsmateriaal, de metalen profielen, … zijn sowieso van topkwaliteit.
 • Correcte & snelle plaatsing: een ervaren isolatiespecialist plaatst je gyproc met isolatie volgens de regels van de kunst. Hij bereidt de ondergrond correct voor, monteert de gipsplaten en zorgt voor een nauwgezette afwerking zonder luchtlekken. Door zijn ervaring gaan de werken bovendien snel vooruit.
 • Premies & financiële voordelen: voor de meeste isolatieprojecten maak je aanspraak op de Mijn VerbouwPremie. Je isolatiespecialist vertelt je graag meer over de voorwaarden, premiebedragen, … Bovendien bezorgt hij je ook alle documenten voor een correcte aanvraag. En is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten.

Op zoek naar een betrouwbare isolatiespecialist? Geen probleem, je kan gratis en vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere erkende experts via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten