Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatiechips

Omdat vochtbestendig isolatiemateriaal noodzakelijk is bij het isoleren van een kruipruimte, bieden polystyreen isolatiechips een uitstekende oplossing. Zo behouden ze hun isolerende werking in vochtige omstandigheden en blijven ze drijven op stilstaand water. Hierdoor blijft je kruipruimte droog en krijgt condens geen kans om zich vast te zetten op funderingen en leidingen onder je woning. Als alternatief maken isolatieparels het mogelijk om ook zeer lage kruipruimtes optimaal te isoleren.

Ga snel naar: prijsvoordelenalternatievenofferte aanvragen

 

isolatiechips voorbeeld polystyreen Wat zijn isolatiechips?

Isolatiechips zijn vochtbestendige vlokken polystyreen (piepschuim) waarmee je optimaal een vochtige en koude bodem isoleert in je kruipruimte. Ze zijn goedkoop en door hun licht gewicht makkelijk om aan te brengen.

Daarnaast bestaan ze uit gerecycleerd polystyreen en voor 99% uit lucht. Omdat ze ook nog eens bestand zijn tegen schimmels en vocht, zijn isolatiechips een ideaal isolatiemateriaal.

 

Weetje! Isolatiechips worden ook gebruikt als verpakkingsmateriaal in dozen van gevoelige voorwerpen zoals bijvoorbeeld een televisie en pakketjes die je online bestelt.

 

 

Waarom isoleren met isolatiechips?

Met een goed geïsoleerde woning bespaar je op je energiefactuur. Dus ook door je kruipkelder te isoleren bespaar je wat in de kosten.

Daarnaast zorgt een koude vochtige bodem in je kruipkelder voor heel wat condens die ontstaat wanneer een woning wordt verwarmd. Dat kan leiden tot schimmelvorming en zorgt voor een koude vloer in de woning.

Isolatiechips houden vochtige lucht tegen, waardoor de condens op de bodem blijft. Hierdoor wordt de lucht boven de isolatiechips droger en warmer waardoor de vloer in je woning niet meer zo snel afkoelt en je minder hoeft te verwarmen. Ook vermijd je een vochtig en ongezond klimaat in je woning.

 

 

Isolatiechips prijs

De prijs voor isolatiechips is afhankelijk van de volgende factoren:

 • Grootte bodemoppervlakte: hoe groter de te isoleren oppervlakte, hoe meer isolatie er nodig is.
 • Bereikbaarheid: bij de afwezigheid van een kruipluik moeten er gaten worden geboord. Dit zorgt ervoor dat de werkuren van je vakman oplopen.

Los van het feit dat bij afwezigheid van een kruipluik gaten moeten worden geboord, blijven isolatiechips makkelijk om aan te brengen. Door hun lage aanschafkosten en het makkelijk aanbrengen zijn ze heel wat goedkoper dan andere isolatiematerialen. Hieronder enkele richtprijzen (exclusief btw en plaatsing) van verschillende isolatiematerialen voor een kruipruimte.

IsolatiemateriaalPrijs/m²
Isolatiechips€ 12 - 20
Isolatieparels€ 20 - 25
Schelpen isolatie€ 25 - 35
Benieuwd naar prijzen op maat voor het isoleren van jouw kruipruimte? Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij isolatie-experten in je buurt.

 

Verlaagd btw-tarief

Je geniet van een verlaagd btw-tarief van 6% wanneer isolatiechips laat plaatsen door een aannemer. Hou er wel rekening mee dat je woning ouder moet zijn dan 10 jaar. Bovendien geldt dit tarief enkel voor privéwoningen die tot maximaal 50% mogen gebruikt worden voor professionele doeleinden.

 

 

Voordelen isolatiechips

Isolatiechips kennen vooral voordelen. Enkel de hoogte van je kruipkelder zorgt mogelijk voor problemen. Zo is er voor een optimale isolatie een Rc-waarde van 2,5 nodig, wat uitkomt op een laag van 30 cm isolatiechips.

 • Perfecte isolator: isolatiechips bestaan voor 99% uit lucht wat zorgt voor een perfecte isolatie.
 • Gerecycleerd materiaal: de chips bestaan uit gerecycleerd polystyreen.
 • Zeer licht: de chips wegen minder dan 5 kg/m³.
 • Vochtbestendig: bestand tegen vocht en schimmels.
 • Makkelijk te verplaatsen: hierdoor blijven grotere kruipruimtes toegankelijk.

 

 

Alternatieven

In geval van een te lage kruipruimte bieden isolatieparels een oplossing. Ze bestaan uit het zelfde materiaal als isolatiechips maar maken het door hun compacte vorm mogelijk om kleine ruimtes te isoleren. Denk hierbij aan spouwmuren en dus ook kruipruimtes lager dan 30 cm.

Wil je isoleren met een natuurlijk isolatiemateriaal. Dan is schelpen isolatie voor jou een goede keuze. De prijs van het materiaal ligt wel wat hoger en ook bij een lage kruipkelder is dit materiaal minder ideaal. Lees hier meer over isolatieschelpen.

 

 

Hoge kruipruimte isoleren met isolatieplaten

Bij een hoge kruipruimte wordt er al sneller gesproken van een kruipkelder. In dit geval is het voordeliger en makkelijker om met isolatieplaten het plafond van de kelder te isoleren. Er bestaan verschillende soorten isolatieplaten, waarbij EPS of XPS-platen het meest voordelig zijn voor het isoleren van een vochtige kelder. Lees hier meer over de verschillende soorten isolatieplaten.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten