Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatiemateriaal

Bij het isoleren van een woning komt heel wat kijken! Geen enkele constructie is dezelfde en isolatiemateriaal bestaat in verschillende soorten, elk met hun eigen samenstelling, kwaliteiten en isolatiewaarde. In dit artikel overlopen we de verschillende soorten isolatiematerialen en hun toepassingen.

 

Isolatie materialen en hun eigenschappen

Afhankelijk van je budget, beschikbare ruimte en technische opbouw zal je moeten kiezen uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Onderstaand vind je alle isolatie materialen terug met hun belangrijkste eigenschappen en toepassingen.

 

dakisolatie glaswol

Glaswolisolatie

Glaswol is verkrijgbaar op rollen (flensdeken) of soepele platen en wordt vooral gebruik voor het isoleren van tussenverdiepingen, valse wanden en het dak. Het heeft een goede isolatiewaarde, is relatief goedkoop en licht in gewicht. Glaswol isolatie kan vocht absorberen, er moet dus steeds een dampscherm voorzien worden langs de binnenzijde van de woning.

Prijs: Goedkoop
Nadelen: Groot volume – Lichte irritatie bij plaatsing – vaste afmetingen
Isolatiewaarde: Goed tot zeer goed afhankelijk van dikte (vanaf 60mm tot 240mm)

Lees hier alles over isoleren met glaswol.

 

 

rotswol

Rotswol isolatie

Rotswol is vooral gekend voor zijn multifunctionaliteit. Naast thermisch isoleren draag rotswol namelijk ook bij tot een betere geluidsisolatie en brandwering. Het is verkrijgbaar in de vorm van platen, spijkerflensdekens en deltaplaten die bijzonder handig zijn voor het isoleren tussen balken. De gekendste fabrikaten van rotswol isolatie zijn Rockwool en Isover.

Prijs: Iets hoger dan glaswol
Voordelen: Behouden van isolatiewaarde en vochtregulerend
Isolatiewaarde: Goed tot zeer goed afhankelijk van de densiteit

Lees hier alles over isoleren met rotswol.

 

 

dak isolatieplaten

Isolatieplaten / isolatiepanelen

Isolatieplaten zijn makkelijk te verwerken en verkrijgbaar in tal van formaten en materialen voor verschillende doeleinden. Ze kunnen gelijmd worden, dienen als constructie of zelfs meteen als afwerkingsmateriaal gebruikt worden. Isolatiepanelen worden gebruikt voor spouwmuren, daken, binnenmuren, vloeren en plafonds. Sommige panelen zijn ook verkrijgbaar met aluminium dat fungeert als dampscherm.

Prijs: Goedkoop tot zeer duur (afhankelijk van heel wat factoren)
Voordelen: Geen irritatie – plaatsbesparend en eenvoudig te plaatsen

Lees hier alles over isolatieplaten.

 

 

akoestisch isolatiemateriaalAkoestische isolatie

Wanneer men de woning gaat isoleren houdt men vaak enkel rekening met het verhoogd thermisch comfort. Een belangrijke factor waar men vaak niet aan denkt is geluid. Wanneer je woont in een gesloten bebouwing of woont in een drukke straat kan het lonen te investeren in isolatie die niet alleen thermisch isoleert maar ook geluidswerend werkt.

Prijs: Zeer duur
Voordelen: Geen lawaai van buitenaf en omgekeerd

Lees hier alles over akoestische isolatie.

 

 

soorten vloerisolatie

Vloerisolatie : PUR schuim en EPS platen

Door de vloer te isoleren kan je heel wat geld besparen op je energiefactuur. Daar waar een niet geïsoleerde vloer vaak rond de 8 graden schommelt zal een geïsoleerde vloer een constante temperatuur van 20 graden kunnen behouden. In het artikel over de soorten vloerisolatie vind je de meest gebruikte isolatiematerialen bij nieuwbouw en renovatie terug.

Prijs: relatief goedkoop
Voordelen: Grote impact op het welbehagen

Lees hier alles over spuitisolatie en EPS platen.

 

 

Prijzen isolatiemateriaal vergelijken loont!

Wil je je dak laten isoleren of ben je op zoek naar een isolatie plaatser? Via isolatie-info.be kan je nu gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende plaasers uit jouw regio. Prijzen en materialen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

Klik hier voor meer informatie over onze online isolatie offertedienst.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten