Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Na-isolatie: mogelijkheden en hun prijzen

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig al goed geïsoleerd, maar oudere woningen zijn soms slecht of onvoldoende geïsoleerd. Na-isoleren kan dan ook een flinke energie- en geldbesparing opleveren. In dit artikel ontdek je de belangrijkste mogelijkheden voor na-isolatie en hun prijzen.

 

Wat kan je allemaal na-isoleren?

De mogelijkheden voor na-isolatie zijn erg talrijk. Hieronder bespreken we alvast de meest toegepaste methodes voor isolatiewerken in bestaande woningen en hun prijzen:

Type na-isolatiePrijs per m2
Spouwmuur isoleren15 - 30 euro
Gevel langs buiten isolerenVanaf 100 euro (incl. nieuwe gevelbekleding)
Dak isoleren langs binnenVanaf 20 euro
Dak isoleren langs buitenVanaf 75 euro (incl. nieuwe dakbedekking)
Vloer isolerenVanaf 20 euro
De prijzen zijn uiteraard steeds afhankelijk van factoren zoals de oppervlakte, de materiaalkeuze en de moeilijkheidsgraad van de werken. Graag een prijs op maat?
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten.

 

plaatsing spouwmuurisolatie 1) Na-isolatie van de spouwmuur

Bij veel oudere woningen werd de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, niet geïsoleerd. Als blijkt dat de spouw geschikt is voor na-isolatie, zal men gaten in de gevel boren om vervolgens isolatiemateriaal in de spouw te blazen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor glaswolvlokken, EPS-parels of PUR-schuim.

Achteraf worden de gaten gedicht zodat er nauwelijks sporen van de isolatiewerken zichtbaar zijn. Voor meer informatie over de werkwijze voor de na-isolatie van spouwmuren en de antwoorden op enkele veelgestelde vragen kan je terecht in dit artikel.

Prijs: 15 – 30 euro per m2.
Vraag hier jouw offertes op maat aan voor spouwmuurisolatie.

 

gevel na-isoleren 2) Muur isoleren langs de buitenzijde

Naast spouwmuurisolatie is het isoleren van een muur langs de buitenzijde ook een optie. Op de buitenmuur wordt dan isolatiemateriaal (meestal harde isolatieplaten) aangebracht. Achteraf worden deze platen dan afgewerkt met een nieuwe gevelbekleding. Deze optie van na-isolatie combineert dus isolatiewerken en het vernieuwen van het uitzicht van de gevel.

Als spouwmuur- of gevelisolatie niet mogelijk zijn, kan je trouwens ook je muur langs binnen na-isoleren. Meestal is de binnenmuur echter al afgewerkt en je verliest dan ook binnenruimte. Daarom is deze werkwijze minder aan te raden.

Prijs: vanaf 100 euro per m2. De prijzen kunnen snel oplopen afhankelijk van de gekozen gevelafwerking.
Vraag hier jouw offertes op maat aan voor gevelisolatie.

 

na-isolatie dak 3) Na-isolatie van het dak

Een dak na-isoleren is een slimme zet om warmteverlies te beperken. Bovendien is dakisolatie verplicht vanaf 2020, er kunnen nu zelfs al strafpunten toegekend worden.

Daken kunnen zowel langs binnen als langs buiten geïsoleerd worden. Dakisolatie langs buiten is wat complexer (en dus duurder) omdat de dakbedekking moet verwijderd worden om het isolatiemateriaal te kunnen plaatsen en erna moet de bedekking teruggeplaatst of vernieuwd worden. Gaat het om een onverwarmde zolder? Dan is zoldervloerisolatie een interessant alternatief.

Prijs: vanaf 20 euro per m2 voor de isolatie van een hellend dak langs binnen, vanaf 75 euro per m2 voor het verwijderen van de oude bedekking, isoleren langs buiten en plaatsen van een nieuwe bedekking. Vraag hier jouw offertes op maat aan.

 

bestaande vloer isoleren 4) Plaatsing van vloerisolatie

Het isoleren van de vloer kan bijvoorbeeld gebeuren via de onderliggende kelder. Dan blijft de bestaande vloerafwerking intact. Gaat het om de isolatie van de vloer tussen twee bewoonde ruimtes, dan kies je best voor een isolatiemateriaal met goede geluidswerende eigenschappen. Dan heb je minder warmteverliezen én worden geluiden tussen de twee verdiepingen minder snel overgedragen.

Qua materialen zijn er heel wat mogelijkheden voor de na-isolatie van vloeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PUR-schuim, isolatiechape of harde isolatieplaten. Je ontdekt meer over het isoleren van vloeren in dit artikel.

Prijs: vanaf 20 euro per m2.
Vraag hier jouw offertes op maat aan voor vloerisolatie.

 

 

Kosten na-isolatie sneller recupereren via isolatiepremies

De kosten voor na-isolatie kan je na verloop van tijd recupereren in de vorm van een lagere energiefactuur. De precieze terugverdientijd van isolatiewerken is onder meer afhankelijk van het type isolatieklus (dak, vloer, muur,…), het gekozen isolatiemateriaal en de dikte van de isolatielaag.

Dankzij isolatiepremies kan je de terugverdientijd van je investering overigens aanzienlijk inkorten. Voor de verschillende vormen van na-isolatie zijn er namelijk allerlei premies en andere financiële steunmaatregelen. Je moet natuurlijk voldoen aan enkele voorwaarden om recht te hebben op de vergoeding. Ontdek in dit artikel of jij in aanmerking komt voor een isolatiepremie en hoeveel de premies bedragen.

Voor na-isolatie doe je best een beroep op een isolatiespecialist. Je kan dan rekenen op advies op maat, een goede materiaalkeuze en een correcte uitvoering van de isolatiewerken. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in isolatiewerken. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen.
Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

prijzen na-isolatie

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten